تاریخ ایجاد خبر : سه شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ ساعت : ۱۳:۳۲
با حضور مسئولان ارشد سازمان دامپزشکی کشور و تشکل های تولیدی صنعت طیور کشور؛

سند طرح ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ رونمایی شد

طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ با هدف تقویت نظارت بر اعمال سامانه های بهداشتی در کشتارگاهها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکی طیور، کنترل بهداشتی بر فرآیند استحصال فرآورده های خوراکی طیور در کشتارگاههای صنعتی و ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت محصولات استحصالی نهایی مرغ که توسط دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی تهیه گردیده، طی مراسمی با حضور مدعوین رونمایی شد.


به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، عصر امروز دوشنبه با حضور مسوولان ارشد سازمان دامپزشکی کشور و تشکلهای تولیدی صنعت طیور کشور در محل این سازمان، طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ با توجه به ضرورت فعال کردن تخلیه اتوماتیک (خط ٢)، کنترل نقاط بحرانی در روند تولید، تقویت نظارت بر اعمال سامانه‌های بهداشتی در کشتارگاهها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکی طیور، کنترل بهداشتی بر فرآیند استحصال فرآورده‌های خوراکی طیور در کشتارگاههای صنعتی و ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت محصول نهایی و در راستای انجام وظایف و مسئولیتهای سازمان دامپزشکی کشور در تامین بهداشت و سلامت فرآورده‌های خام دامی رونمایی شد.
پیش از رونمایی از این طرح، توضیحات فنی در ابتدای نشست توسط دکتر سامد برومندفر، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور ارائه شد و در مورد اجرای این طرح اعلام کرد:‌ « بر اساس این طرح که از امروز لازم الاجراست، از 15 مرداد جاری تا پایان شهریور ، کشتارگاه‌های کشور با رتبه‌ بهداشتی B ، A و +A رتبه‌بندی خواهد شد و مرغ‌هایی که از این کشتارگاه‌ها روانه بازار می‌شود با همین برچسب‌های رتبه بندی بهداشتی مشخص خواهند شد.
این رتبه‌بندی‌ها نشان می‌دهد که کشتارگاه‌ها تا چه اندازه مسائل بهداشتی را رعایت کرده‌اند که بالاترین سطح بهداشتی آنها +A است که یکی از شروط آن کشتار مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک است. مرغهای رتبه بندی شده نیز که در واقع رتبه‌بندی کشتارگاه‌هایی است که مبادرت به کشتار و توزیع مرغ کرده اند، از اول مهر در بازار با برچسب‌های رتبه‌بندی شده مشخص می‌شود.
سپس رئیس سازمان دامپزشکی کشور، دکتر رفیعی پور این اقدام ملی را در امنیت غذایی کشور و بهداشتی شدن مرغ‌های تولیدی موثر دانست و گفت: 'با رعایت دقیق مسائل بهداشتی و رتبه‌بندی کشتارگاه‌ها بازارهای صادراتی جدیدی برای این محصول باز خواهد شد.'
وی با تایید اینکه مواد غذایی تولیدی در کشور با وجود سالم بودن از نظر سطح کیفیت بهداشتی با استانداردهای روز کشورهای توسعه یافته فاصله دارد، گفت:' طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ یک گام عملی در راستای ایمنی مواد غذایی در کشور است.' رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره دلیل اولویت انتخاب مرغ برای این طرح ملی گفت: 'نخست اینکه کشتارگاه‌ها و مراکز تولید مرغ کشور ۷۰ سال سابقه دارند و این صنعت اشتغالزایی زیادی دارد و دوم اینکه مصرف این محصول در کشور بالاست و به کشورهای دیگر هم صادر می‌شود.'
در ادامه این نشست، دکتر علی‌صفر ماکنعلی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور نیز با قدردانی از زحمات مدیریت و نیروهای دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در طراحی این سند علمی و عملیاتی ،توضیحاتی در مورد اهمیت اجرای این طرح در ارتقای سطح کیفی بهداشت مواد پروتئینی برای مصرف کنندگان، این طرح را در افزایش توان مذاکرات تولیدکنندگان جهت افزایش صادرات حائز اهمیت توصیف کرد و در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر در نشست که جویای استانداردهای انتخاب شده برای رعایت باقیمانده دارویی و سموم در مرغهای کشتار شده گردید، گفت: استانداردهای ما منطبق بر مقررات شورای اتحادیه اروپا است که در ۲۰۱۹.۲.۲۰ روزآمد شده است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر تاثیر طرح رتبه‌بندی در افزایش قیمت مرغ در بازار و حجم میزان مرغهای رتبه بندی شده از حجم ۲ میلیون تن مرغ تولیدی در بازار گفت: ما مسئول تعیین یا افزایش قیمت نیستیم، ما فقط کشتارگاه‌های کشور را رتبه‌بندی می‌کنیم و طبیعی است مرغ‌هایی که از این کشتارگاه‌ها بیرون می‌آید و برچسب می‌خورند تقاضای بازار، قیمت آنها را تعیین خواهد کرد. کما اینکه وقتی مرغ‌هایی برچسب +A می‌خورند یعنی از کشتارگاه‌هایی خارج شده‌اند که تمام شرایط بهداشتی را دقیق رعایت کرده‌اند.بنابراین تقاضا برای آن بیشتر خواهد شد و سود تولیدکنندگان از این امر می تواند منجر به کاهش قیمت تمام شده و در عین حال عرضه گوشت کاملا ایمن و با حداکثر کیفیت برای مصرف کننده نیز خواهد شد.

فایل دانلود:

کد خبر : 13192

منبع : روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز

تعداد بازدید : ۲۱۵

چاپ :


نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   PleaseSendVote
کد امنیتی :


آمار بازدیدکنندگان
نظرسنجی
اوقات شرعی
نظر شما در مورد طراحی سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف


کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به استانداری البرز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع آزاد می باشد.