تاریخ ایجاد خبر : شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ ساعت : ۰۹:۲۴

توصیه های لازم برای خرید ماهی قرمز و تشخیص سلامت آن

دکتر حسنی رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی البرز با توجه به نزدیک شدن به سال نو توصیه هایی را برای تشخیص سلامت ماهی قرمز به شهروندان ارائه نمود.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری البرز به نقل از​ روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز؛ رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی البرز با بیان اینکه ماهی قرمز به عنوان یک ماهی زینتی و جزئی از فرهنگ لاینفک مردم ایران به خانه ها وارد می شود می گوید: هر محصولی که در چارچوب ضوابط دامپزشکی تولید و توزیع شود از نظر ما استفاده از آن در بحث خوراکی یا زینتی بلامانع است.
«دکتر سعید حسنی» اظهار داشت: در استان مزارع مجاز پرورش و تکثیر ماهیان زینتی داریم که تحت نظر بوده و با برنامه ثابت سالانه دامپزشکی نمونه برداری و پایش روی آنها انجام می شود و مورد تایید اداره دامپزشکی استان هستند. 
وی با بیان اینکه توزیع ماهی قرمز در استان خیلی گستره است می گوید: با وجود این در اداره دامپزشکی کرج و دیگر شهرستان ها اکیپ های فعالی هستند که این مراکز را رصد می کنند و با بررسی آنها در صورت تایید نشدن سلامت ماهی ها، آنها را حذف و معدوم می کنند.

توصیه های لازم برای خریداری ماهی و تشخیص سلامت آن
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور و آبزیان اداره دامپزشکی استان گفت: با توجه به اینکه مراکز مجاز و غیرمجاز قابل تفکیک نیستند توصیه این است که حتی المقدور از مکان هایی ماهی را خریداری کنید که حداقل از نظر ظاهری شرایط بهداشتی در آن رعایت شده باشد.
دکتر حسنی تاکید کرد: زمان خرید ماهی قرمز به چند نکته باید دقت کنید، اول اینکه ماهی چشمهایش بیرون زدگی نداشته باشد، قارچ ها و گلوله های پنبه ای شکل اطراف دهان ماهی نشانه بیمار بودن ماهی است، باله ماهی نباید تاخوردگی و شکستگی داشته باشدو شنای ماهی باید طبیعی و بدن ماهی نباید زخم داشته باشد.
وی افزود: برخی ماهی ها از نوع سفید رنگ هستند اما بعضی دیگر از ماهی های قرمز روی بدنشان لکه سفید دارد که نشانه بیمار بودن آن است و نباید آنها را خریداری کرد و بعضی از ماهی ها علائم عصبی دارند و مدام دور خود شنا می کنند یا فقط دور تنگ شنا می کنند که نشانه بیماری ماهی است.
دکتر حسنی با تاکید بر اینکه اداره دامپزشکی استان مسئولیت نظارت بر ورود ماهی به استان را ندارد می افزاید: در صورت مجاز بودن واحد ها مجوز حمل برای آنها صادر می کند و کنترل مجوز ورود ماهی ها به استان بر عهده نهادهای متولی و نظارتی است. 

شرایط مناسب نگهداری ماهی
رییس اداره بهداشت دامپزشکی البرز با بیان اینکه در استان 3 واحد پرورش دهنده ماهی های زینتی فعال داریم گفت: نظارت روی آنها به طور مستمر در طول سال انجام می شود.
دکتر حسنی با اشاره به اینکه شرایط نگهداری ماهی خیلی مهم است گفت: 24 ساعت قبل از تعویض آب تنگ ماهی آن را کلرزدایی کنند تا کلر آب از بین برود. از تنگ هایی که دهانه گشاد دارد استفاده شود که تبادل هوا به درستی انجام شود و روزی یک یا حداکثر دوبار باید به ماهی غذا داده شود و اندازه آن هم در حدی باشد که بلافاصله بخورد و ته تنگ ته نشین نشود تا باعث آلودگی آب شود.
وی اظهار داشت: خوشبختانه بیماری مشترک بین انسان و ماهی خیلی حساس و خطرناک نیست اما بیماری های قارچی، انگلی و باکتریایی هستند که منتقل می شوند و به صورت زخم های جلدی یا بیماری های قارچی روی پوست بروز می کند، که در صورت رعایت نکات بهداشتی عنوان شده می توان از این بیماری ها پیشگیری کرد. 

فایل دانلود:

کد خبر : 11632

منبع : روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز

تعداد بازدید : ۲۶۲

چاپ :


نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   PleaseSendVote
کد امنیتی :


آمار بازدیدکنندگان
نظرسنجی
اوقات شرعی

بازدید امروز ۷۹۳۴
تعداد بازدیدکنندگان امروز ۳۳۴۲ نفر
کل بازدیدکنندگان ۱۰۹۴۲۳۹۹ نفر
نظر شما در مورد طراحی سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف


کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به استانداری البرز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع آزاد می باشد.