تاریخ ایجاد خبر : چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶  ساعت : ۰۹:۴۹
دستور العمل تبلیغات انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری

دستور العمل تبلیغات انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری

کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات کشور دستورالعمل تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری را برای آگاهی هرچه بیشتر ستادهای تبلیغاتی نامزدها، هواداران و عموم مخاطبان منتشر کرد.

دستور العمل تبلیغات انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری
 
ردیف مصادیق مجاز در تبلیغات
1 مطبوعات دولتی یا مطبوعاتی که به نحوی از بودجه عمومی استفاده می کنند می توانند در راستای تشویق مردم  به شرکت در انتخابات ، آگهی مبنی بر تشویق به مشارکت انتخاباتی سازمانها، نهادها ، احزاب و گروهها را منعکس نمایند.
2 پخش تراکت، نصب پوستر و بنر توسط سازمانها ، نهادها ، اقشار،گروهها ، جمعیتها و احزاب قانونی بدون ذکر نام و عکس کاندیداها صرفاً جهت اطلاع رسانی و تشویق مردم برای حضور پرشور در انتخابات در اماکن  مجاز (که از سوی شهرداریها با هماهنگی فرمانداران و بخشداران   مشخص می شود).
3 استفاده از تلویزیونهای  شهری به منظور جلب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و بدون تبلیغ له یا علیه  کاندیداها .
4 اعلام نظر شخصیتها در تایید نامزدها بدون ذکر عنوان و مسئولیت خود ، مشروط به اینکه مدرک کتبی مربوط به امضای آنها (شخصیتها) تسلیم هیات اجرایی انتخابات شده باشد.
5 مجامع و گروههای هر حوزه انتخابیه می توانند حمایت خود را از نامزد مورد نظر کتباً به وی اعلام  و نامزد مزبور می تواند حمایت اقشار  و گروههای مختلف را در ذیل دو نوع پوستر مجاز و زندگی نامه منتشر نماید.
6 پوستر و عکس در دو فرم مجاز بوده و اندازه آن محدود نشده است و صرفاً باید کاغذی باشد
- مقصود از استفاده از دو فرم  عکس نیز دو نوع پوستر کاغذی می باشد که به شکل تمام رخ  یا نیم رخ و حتی ایستاده به صورت رنگی یا سیاه و سفید چاپ شده باشد .
- نوشتن مطالب تبلیغاتی در صدر یا ذیل هر دو نوع فرم عکس بلا اشکال است.
7 استفاده از هرگونه تابلو، بنر، پلاکارد و ... در محل ستاد انتخابات (تبلیغاتی) نامزدها.
8 استفاده از تراکت از طرف نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری.
  • مقصود از پلاکارد و تراکت عبارت از هر گونه تبلیغات پارچه ای، کاغذی، مقوایی، فلزی و سیلک است.
9 انجام سخنرانی ، پرسش و پاسخ از طرف نامزدهای انتخاباتی و طرفداران ایشان در مکانهای مجاز، مشروط به اینکه از بلندگوی ثابت یا سیار در خارج از محیط  سخنرانی، استفاده نکنند.
10 حضور وفعالیت کارمندان خارج ازساعات اداری جهت فعالیت تبلیغاتی برای نامزدها(به شرط عدم استفاده از امکانات دولتی و عدم استفاده از عناوین شغلی خود ).
   
11 نامزدهای ریاست جمهوری می توانند با تشکیل یک ستاد اصلی تبلیغات  در مرکز کشور ، مراکز استانها و شهرستانها، دارای ستادهای فرعی متعدد دیگری (اعم از خواهران و برادران) نیز با مسئولیت ستاد تبلیغات اصلی هر استان و شهرستان باشند. (به شرط معرفی کتبی مسئول ستاد تبلیغات اصلی استان و  شهرستان از سوی نامزد یا ستاد تبلیغات مرکزی آنها).
  • ستادهای فرعی باید توسط مسئول ستاد تبلیغات شهرستانی نامزد با ذکر محل استقرار و مسئول مربوطه به فرمانداری شهرستان معرفی گردند.
12 برگزاری هر گونه مراسم و اجتماعات پس از کسب مجوز از  وزارت کشور یا استانداری، بر اساس قانون فعالیت احزاب و گروههای سیاسی .
13 نصب آثار تبلیغاتی مجاز صرفاً در فضاهای مجازی که بدین منظور از سوی شهرداری تدارک دیده شده است. (در شهرستانهایی که شهرداری  چنین فضاهایی را آماده کرده باشد).
14 چاپ زندگینامه و جزوه نامزدها در روزنامه ها و مجلات مربوط به بخش خصوصی در مهلت قانونی تبلیغات.
15 به منظور جلوگیری از هتک حرمت مقدسات،  شایسته است نامزدها جهت تبلیغات از اسماء جلاله،  آیات قرآنی و ادعیه در طراحی و تبلیغات مجاز پوسترها و تراکتهایی که در معابر یا مراسمات توزیع می گردد استفاده ننمایند، زیرا ممکن است اسامی  مذکور در معابر و در زیر پا قرار گیرد.
16 استفاده از فضای مجازی و لوح های فشرده برای تبلیغات مجاز  در ایام قانونی تبلیغات با رعایت  اخلاق  انتخاباتی و نیز قانون نحوه فعالیت در فضای مجازی بلامانع است.
17 پخش و توزیع تراکت، بروشور وعکسهای داوطلبین  خارج از محیط مسجد ، مصلی، مدارس، دانشگاههاو سایر اماکن عمومی و دولتی در مهلت قانونی تبلیغات.
18 فعالیت تبلیغاتی مجامع و گروهها در روزنامه ها  و نشریات غیر دولتی.
19 فعالیت تبلیغاتی نامزدها محدود به زمان است و آغاز آن از تاریخ  اعلام اسامی نامزدها توسط وزارت کشور و پایان آن ساعت 8 صبح روز 28/02/96  می باشد.
20 حمایت اعضای سازمانهای غیر دولتی از نامزدها فقط با عنوان شخصیت حقیقی نه حقوقی و بدون ذکر نام  سازمانی که در آن عضو هستند.
21 هرگونه فعالیت  سازمانهای  غیر دولتی در چارچوب قوانین و مقررات مرتبط برای جلب و افزایش مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری با رویکرد حمایت از اصل انتخابات و بدون معرفی و حمایت از نامزد خاص.
22 نصب پوستر و عکس تبلیغاتی نامزدها بر روی شیشه اماکن صنفی خصوصی، ساختمانها و بدنه خودروهای شخصی با کسب اجازه از مالکین آنها.
23 چاپ اوراق و اقلام تبلیغاتی در چاپخانه ها به شرطی مجاز است که شرایط زیر رعایت شود:
1-ستاد تبلیغات انتخاباتی نامزد درخواست کتبی و رسمی خود را به چاپخانه اعلام نمایند.
2- نشانی دقیق چاپخانه و تاریخ چاپ دراوراق تبلیغاتی درج شود.
 
ردیف مصادیق غیرمجاز در تبلیغات مستند قانونی
1 - فعالیت تبلیغاتی از تاریخ اعلام رسمی نامزدها له یا علیه نامزدهای ریاست جمهوری از میز خطابه نماز جمعه و یا هر وسیله دیگری که جنبه رسمی و دولتی دارد. 
- فعالیت کارمندان در ساعات اداری
- استفاده از وسایل و سایر امکانات وزارتخانه ها و ادارات، شرکتهای دولتی و مؤسسات وابسته به دولت و نهادها و مؤسساتی که از بودجه عمومی به هر مقداری استفاده می‌کنند.
- هر نوع برنامه یا مصاحبه در رادیو و تلویزیون با پخش مستقیم یا غیرمستقیم له یا علیه یکی ازنامزدهای انتخاباتی 
- در اختیار قرار دادن امکانات مؤسسات و نهادهایی که دارایی آنان از اموال عمومی است برای نامزدها و طدفداران آنان.
توضیح: بر اساس قانون، فهرست مؤسسات عمومی غیر دولتی مصوب 73 و اصلاحات بعدی، مؤسسات عمومی غیر دولتی عبارتند از: شهرداریها و شرکتهای تابعه آن، بنیاد مستضعفان و جانبازان، بنیاد پانزده خرداد، سازمان تأمین اجتماعی، فدراسیون آماتوری ورزشی، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی،  مؤسسه های جهاد نصر، جهاد استقلال و جهاد توسعه زیر نظر جهاد سازندگی، دهیاریها، سازمان دانش آموزی، هلال احمر، کمیته امداد امام، بنیادشهید انقلاب اسلامی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، کمیته ملی المپیک ایران، سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد امور بیماریهای خاص،  کتابخانه حضرت آیه الله مرعشی نجفی(قم)، صندوق بیمه روستاییان و عشایر ، جهاد دانشگاهی و صندوق تأمین خسارتهای بدنی
- صدور اطلاعیه، اعلامیه و نصب و الصاق پلاکارد توسط ادارات، سازمان ها و ارگانهای دولتی ، نهادها و اعضای آنها با ذکر سمت خود 
- فعالیت مدیران کل وزارتخانه ها ، رؤسای ارگانها ، سازمانهای دولتی و دانشگاهها و سرپرستان آنان در ساعات اداری و استفاده از امکانات دولتی و عناوین شغلی خود.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
مواد 68 و88
قانون انتخابات ریاست جمهوری
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
درج آگهی یا مطالبی علیه نامزدهای انتخاباتی توسط کلیه رسانه های دیداری، شنیداری، مکتوب، الکترونیک و سایر شبکه های مجازی
- نوشتن مطالبی دال بر انصراف حمایت گروه یا اشخاصی از نامزدهای معین توسط کلیه رسانه های دیداری، شنیداری، مکتوب، الکترونیک و سایر شبکه های مجازی
- ارتکاب اعمال فوق از طریق غیر مطبوعات توسط شخص یا اشخاص
 
 
ماده 74   
 
 
3 هتک حرمت و حیثیت نامزدهای انتخاباتی در تبلیغات انتخاباتی از سوی داوطلبان ریاست جمهوری و طرفداران آنان  
ماده 71
4 استفاده از هرگونه پلاکارد همچون بنر، پارچه آویز و بیلبورد، سیلک و ... (جز در محل ستاد انتخاباتی) ، دیوار نویسی و کاروانهای تبلیغاتی و استفاده از بلند گوهای سیار در خارج از محیط سخنرانی ماده 57  قانون مجلس شورای اسلامی
5 تبلیغ نمایندگان نامزدها له یا علیه هر یک از کاندیداها در شعب اخذ رأی تبصره 5 ماده واحده قانون حضور نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری در شعب اخذ رأی
6 اعلام نظر شخصیت ها در تأیید کاندیداها با ذکر عنوان و مسئولیت شان و بدون ارائه مدرک کتبی مربوط به امضای آنان به هیأت اجرایی انتخابات تبصره 1 ماده 57  قانون مجلس شورای اسلامی 
7 برگزاری راهپیمائی ها و نیز تشکیل اجتماعات در میادین و پارکهای عمومی بدون کسب مجوز از وزارت کشور و استانداری اصل 27 قانون اساسی و بند 6 ماده 11 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی
8 برگزاری سخنرانی یا تشکیل اجتماعات در شهرستانها بدون دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح قانون جمعیتها و انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته شده مصوب 7/6/60
9  
فعالیت اعضای سازمانهای غیردولتی(NGO ) با شخصیت حقوقی برای حمایت از کاندیدای مورد نظر
تبصره 3 ماده 1 آیین نامه تأسیس و فعالیت سازمانهای غیر دولتی مصوب هیأت وزیران به شماره12608/ت 27367
مورخ 9/11/81
10 تبلیغ به نفع یا علیه هر یک از داوطلبان انتخاباتی از سوی مقامات اجرایی و نظارت انتخابات  
ماده 73
11 الصاق اعلامیه، عکس، پوستر، هر گونه آگهی تبلیغاتی بر روی علائم راهنمایی و رانندگی، تابلوی بیمارستانها، تابلوی مدارس و سایر مؤسسات آموزشی دولتی و وابسته به دولت ماده 69
12 محو یا پاره نمودن آگهی یا پوسترهای تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی که در محل‌های مجاز الصاق گردیده است (درمدت و زمان قانونی تبلیغات) ماده 70
13 پخش برنامه های تبلیغاتی ضبط شده نامزدها در صدا وسیما که در برگیرنده مطالب توهین آمیز یا هتک حرمت سایر نامزدها یا دیگر افراد و یا مغایر قانون باشد. ماده 64
14 انجام فعالیتهای انتخاباتی توسط نامزدهای ریاست جمهوری خارج از مهلت قانونی تبلیغات ماده 66
15 چاپ و توزیع هر گونه آگهی تبلیغاتی چاپی بدون درج نام و نشانی دقیق چاپخانه و تاریخ چاپ در ذیل آن ماده 76
16 ادارات و سازمانهای دولتی و عمومی و شرکتهایی که اموال و امکانات سازمانهای مذکور را اجاره نموده اند مجاز به عقد قرارداد و اخذ هزینه برای دراختیار قراردادن اموال، اماکن و امکانات خود برای تبلیغات نامزدها از قبیل تابلوها و سازه های تبلیغاتی نمی باشند. ماده 68

 
 

کد خبر : 1147

منبع : پایگاه اطلاع رسانی استانداری البرز

تعداد بازدید : ۷۴۰

چاپ :

ارسال به دوستان :




 


نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   PleaseSendVote
کد امنیتی :


آمار بازدیدکنندگان
نظرسنجی
اوقات شرعی
نظر شما در مورد طراحی سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف


کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به استانداری البرز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع آزاد می باشد.